Terhesség, bő folyás

Üdvözlöm!
Két kérdésem is lenne:
1. 25 hetes terhes vagyok. Keményedik a hasam, ám azonban ez pár másodpercig tart mindössze. Nem számoltam, hogy hányszor egy nap, de az biztos, hogy 10-12-nél többször. Napi 3x2 Mg-Ca „golyókat” szedek, amit úgy állítanak elő gyógyszertárban, ill. természetesen Ladeevit nevű terhesvitamint is, ami szintén nagy mennyiségben tartalmaz Mg-ot. Terhesgondozásra csak máj. 23-án kell mennem, de félek, nehogy addig valami baj legyen. Észrevettem, hogy az időjárás-változás kihat erre a problémára, mert amikor napokig ugyanolyan az idő, akkor alig jelentkezik ez a probléma. Szóval mit tegyek?
2. Azt tudom, hogy a terhesség alatt nagyobb mennyiségű a hüvelyváladék, ez nálam is fennáll. Sajnos azonban érzékenyebb a hüvelyem, arra gondolok, hogy ez sajnos valamiféle gombás fertőzés. Néha viszket is. Azt szeretném megtudni, hogy szabad-e használni vény nélkül kapható szereket (pl. Canesten Kombi vagy ilyesmi), ami 2-3 nap alatt segít?
2012. 05. 08. | 12:44

Kedves Kérdező!
A fenyegető koraszülés tünetei miatt jelentkezzen terhesgondozáson, ott szóljon a bő folyásáról, ne kezdje el vizsgálat nélkül a kezelést.

Orvosszakértő 2012. 05. 09. | 12:06